Njihuni me Max Graef, te ftuarin e rradhës nga EB

Edhe pse nuk është përpjekur që të tërheqi vemendjen e kritikës, berlinasi i ri Max Graef ia ka dalë më së miri falë kombinimit të tij të funk, jazz dhe hip hop. Graef filloi të experimentojë me prodhimin e muzikës ndërkohë që jetonte në Londër, dhe sëbashku ai dhe muzika e tij gjetën vend në dyqanin e disqeve të Prenzlauer Berg " OYE " me tu kthyer në Berlin. Shumë shpejt ai tërhoqi vemëndjen e shtëpisë diskografike Tarterlet në Kopenhagen (gjithashtu dhe Brandt Brauer Frick në Berlin) dhe lancoi albumin Am Fenster në 2013. Me pas lancoi albumin e tij të parë të plotë Rivers of the Red Planet, që lindi si një album instrumentalesh Hip-Hopi por si përfundim u shndërrua në një mix të hip-hop dhe house.

Graef drejton Box Aus Holzi vetëm , ndërsa së bashku me Glenn Astro dhe Delfonic drejton Money $ex Records. Në vitin 2015, ai debutoi me pesë pjesë projektin e tij jazz, Max GRAEF & Friends, në edicionin e dytë të Festivalit XJazz në Kreuzberg, Berlin.

 

Tracklist:

The Please – B2 – S-Gravendijkwal EP

Marcellus Pittman – A1 – Do You Like Music EP

Unknown – B2 – DOGE001

Omar S – “Dont Let Dis be HapNin “– Nelson County

De la Soul – “What Yo Life Can Truly Be”

Loosen Up – “Home Cooking” (unreleased version) – DP-003

PG Sounds – A1 – SUE007

Kenny Dixon Jr.– A3 – KDJ private collection 2

Soulphiction – “Help Us To (Find It)”

Kickflip Mike & Reverend G – “Magic Loop” – Forthcoming on Box aus Holz

Martial Solal – “Cheval Qui Rit Venredi…” – Locomotion

Dave Pike – “Peligroso” – Peligroso

Ocho – “Guaguanco En Tropicana” – Ocho II

Soundcloud